
Recept: Bee's Knees
Een tijdloze klassieker met een Twist
De Bee’s Knees is een klassieke cocktail die zijn oorsprong vindt in de tijd van de Amerikaanse drooglegging.
De combinatie van citroensap en honing maskeerde de gin-smaak, waardoor men er destijds ‘stiekem’ van kon genieten.
Vandaag de dag is deze cocktail geliefd om zijn frisse en uitgebalanceerde smaak.
MAART 2025

Ingrediënten - Decoratie - Glas
Wat heb je nodig?
• 60 ml Gin
• 20 ml Citroensap
• 20 ml Honing Siroop
• 20 ml Sinaasappelsap
• Glas: Tumbler met Crushed ijs erin
-
Instructies:
1. Maak de honingsiroop (zie recept hieronder) of gebruik kant-en-klaar.
2. Voeg alle ingrediënten toe aan een shaker met ijs.
3. Shake stevig gedurende ongeveer 12 seconden.
4. Strain de cocktail in een tumbler vol crushed ijs.
5. Garneer naar wens, bijvoorbeeld met een schijfje sinaasappel. -
Garnering: Alles kan!
Geen garnering zoals op de foto? Geen zorgen!
Elke garnering is oké.
Persoonlijk zouden wij altijd kiezen voor iets wat ook in de cocktail zit, zoals een schijfje sinaasappel. -
Variaties:
• Honeysuckle: Vervang de gin door een lichte rum.
• Honeybee: Gebruik Jamaicaanse rum in plaats van gin.
1
/
van
3
Juniper Bird Gin
Van zakgeld tot premium Gin
Voor deze versie heb ik Juniper Bird Gin gebruikt, een kruidige gin gedistilleerd met
wilde Turkse pistache en oregano.
De eigenaar van Juniper Bird Gin raakte al op een jonge leeftijd geïnspireerd door deze ingrediënten. Op het land van zijn vader in Turkije plukte hij wilde pistache (Terebinthus)
en oregano.
Hij verkocht deze kruiden voor zakgeld, niet wetende dat ze later de sleutelingrediënten zouden worden van zijn eigen gin.
Deze unieke botanicals maken deze gin ook echt anders.
-
Recept honing siroop:
Maak gemakkelijk zelf honing siroop met de volgende ingrediënten:
• 250 gr honing
• 250 ml water
• Snufje zout -
Instructies:
1. Verwarm alle ingrediënten samen, maar zorg ervoor dat het niet kookt
2. Laat het siroop afkoelen voordat je het gebruikt -
Wil je de houdbaarheid verlengen?
Voeg na het afkoelen 25 ml Vodka toe, zo blijft de siroop tot zeker drie maanden houdbaar.
1
/
van
3
Recept gecreëerd door Megan van Twist.Hospitality.
Meer van haar creaties ontdekken? Bekijk haar website
